Stichting Studentensport Leiden –

Website with ❤ by EZERO.nl

Plankenkoorts

Windsurfing

Over

Surfen! Plankenkoorts (PK) is een windsurfvereniging uit Delft en Leiden. Het doel van PK is om leden zo goedkoop mogelijk te laten wind- en golfsurfen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we drie bussen, een stalling en een windsurfcentrum. Daarnaast staan er in Delft acht golfsurfboards voor beginners. Verder worden er surfevenementen en feesten georganiseerd en kan er elke donderdagavond een biertje gedronken worden bij de Kurk.

Voor beginners en iets gevorderden is er het windsurfcentrum aan het Valkenburgsemeer in Leiden. Hier kun je als lid gratis les krijgen en van windsurfmateriaal gebruik maken. Alles is aanwezig om te surfen en het materiaal is modern en nieuw, als je wilt leren windsurfen is hier alles wat je nodig hebt! Op deze manier kun je als beginner eerst kijken of je windsurfen leuk vindt voordat je spullen gaat kopen (wat trouwens ook erg goedkoop kan via Plankenkoorts!).

 

Door het jaar heen worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld de ‘battle of the generations’ waarbij de oude en nieuwe garde van Plankenkoorts het tegen elkaar opnemen in een surfwedstrijd. Daarnaast kun je elke donderdag een biertje drinken in de Kurk in Delft en worden er een paar dikke feesten gegeven per jaar.