LVV FOOTBALL FACTORY

Football Factory de grootste studentenvoetbal club van Leiden

LSVV ’70

Over

Met 7 heren en 2 dames teams, gevuld met enthousiaste en sportieve studenten, is Football Factory de grootste studentenvoetbal club van Leiden.
Hier bij het Universitair Sportcentrum komen voetbal en gezelligheid samen.

Studenten uit alle windstreken en lagen van de samenleving vinden bij ons een gezellig en vooral sportief onderkomen. Je kan samen met een studenten- of studievereniging een team vormen en je als team aanmelden of je kan je aansluiten bij een van de huidige studententeams. Zowel nationale als internationale studenten zijn te vinden bij Football Factory! Tot slot is er ook een kans te groeien als voetballer, de meeste teams trainen 2x per week (bij de selectie met meerdere professionele trainers) en hebben op zaterdag een wedstrijd.

Daarnaast hebben we de ultieme mogelijkheid om ieder jaar mee te doen aan een groot internationaal toernooi in China, waar je speelt tegen teams van allerlei topuniversiteiten van over de hele wereld. Naast voetbal staat gezelligheid centraal. Zo worden er door het jaar heen activiteiten georganiseerd waar iedereen welkom is! Factorian borrels, een openingsBBQ, een traditioneel Factorian Weekend waar alle remmen los gaan en een jaarlijks FIFAtoernooi zijn enkele voorbeelden waar je met clubgenoten kan proosten op het sportieve (studenten)leven.

Over

LSVV is een absoluut unieke voetbalclub, een sieraad voor het amateurvoetbal, dé parel van het westen. Dat heeft alles te maken met de excentrieke clubcultuur, bij LSVV neigen we er namelijk naar om het voetbal niet al te serieus te nemen. Het doel is om lol met elkaar te trappen en het voetbal is daar slechts een middel voor. Slechts tijdens hun eigen wedstrijden zal je een LSVV´er op een bepaalde focus kunnen betrappen.

 

Toch hoeft het niveau van de LSVV´ers daar niet onder te lijden. Bij LSVV geloven we in presteren door het creëren van een goede sfeer.  Waar andere clubs zich verliezen in ingewikkelde positiespelletjes beseft LSVV dat dit niet het verschil gaat maken op amateurniveau. In het amateurvoetbal gaat het in feite nergens over, behalve jezelf enigszins fit houden, genieten van onvervalste voetbalhumor en gewoon lekker een balletje trappen met je vrienden.

 

LSVV heeft hiervoor teams op alle niveaus, soorten en maten. Het eerste herenteam speelt A-categorie en wordt geleid door levende legendes coach Jan Nonkes en assistent Freek Jansen (ja dat is die gast van VI), maar de club kent ook teams met spelers wiens enige voetbalervaring op het schoolplein is achtergebleven. En alles ertussenin natuurlijk. Daarnaast laten ook de dames van LSVV zich allerminst onbetuigd. Het eerste heeft zich uit de krochten van het damesvoetbal gevochten en kan nu de promotie naar de A-categorie ruiken. Alleen dat laatste zetje nog, wellicht door een van de enthousiaste dames uit één van onze twee andere damesteams.

 

Alles bij elkaar biedt LSVV ´70 plaats aan een kleine 300 enthousiaste leden, van wie de overgrote meerderheid nog volop geniet van het studentenleven, de rest bieden wij de mogelijkheid in stijl uit te rangeren. Dit doen wij in 7 herenteams en 3 damesteams op zaterdag, 2 herenteams op zondag en 2 zaalteams. Iedere student die graag een balletje trapt en die zijn of haar studentenleven wil verrijken, is bij ons van harte welkom!