Stichting Studentensport Leiden –

Website with ❤ by EZERO.nl

Leidsch Studenten Rugby Gezelschap

Rugby

Over

Het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap (L.S.R.G.) vormt sinds 1960 een sportief/sociaal gezelschap met momenteel 2 heren- en een damesteam!

RUGBY IS A HOOLIGAN SPORT PLAYED BY GENTLEMEN
Een sport die is over komen waaien van de Britse eilanden en zich in de Nederlandse sportwereld heeft weten te nestelen. Vooral als Studenten sport. Met respect voor de scheidsrechter, tegenstander en elkaar spelen twee teams, met ieder 15 spelers, voor 80 minuten tegen elkaar. Op het veld is het voor iedereen plek: lang, klein, dik, dun, snel en behendig of juist wat trager en goed doordacht.

 

Het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap heeft op dit moment twee heren en één damesteam en is altijd op zoek naar nieuwe spelers. Hierbij is ervaring echt niet nodig. Hoewel rugby een tactisch spel is, is de basis snel en gemakkelijk aan te leren.

 

Buiten trainingen en wedstrijden hebben de Leidsche Studenten ook een sociale kant. Spelers vormen hechte vriendschappen en zien elkaar ook regelmatig buiten het veld. Ook is de Derde Helft in The Duke of Oz of L’Espérance een zeer gewaardeerd onderdeel van onze rugbyweek.

 

Benieuwd naar het L.S.R.G. en wil je een keer mee trainen? Neem contact met ons op via de contact button op de website en hopelijk zien wij jou binnenkort op het veld!