Njord

Koninklijke Studenten Roeivereeniging

Asopos de Vliet

Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos de Vliet

Over

Njord werd op 5 juni 1874 opgericht door leden van het Leidsch Studenten Corps en was hiermee de eerste studentenroeivereniging van Nederland. Sindsdien is Njord nog steeds verbonden aan Minerva, maar open voor iedereen. Met meer dan 900 leden is Njord momenteel één van de grootste verenigingen van Leiden. Onze roeiers excelleren op nationaal en internationaal niveau in de roeiboot, maar ook de borrelcultuur leeft iedere dinsdagavond op in onze sociëteit.

 

Inmiddels is er meer bekend over de invulling van de El Cid: er komen drie online dagen en iedereen krijgt de kans een dag in Leiden El Cid te lopen. Op deze dag kan je ook langskomen bij Njord! We geven je dan graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Tijdens jouw dag in Leiden kan je je tevens meteen inschrijven, dit geldt natuurlijk ook voor studenten die geen El Cid en zich willen inschrijven.

Ook organiseren we een Open week van 7 t/m 9 juli. Tijdens de Open week kan je een dag langskomen op. Njord. We zorgen dan voor een leuk programma, zodat je de typische Njordsfeer toch een beetje meekrijgt.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over de Open week, de El Cid op Njord en het inschrijven? Vul dan deze link in en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Vergeet ook niet de instagram-pagina te volgen (@elcidnjord) en met vragen kan je altijd mailen naar ic@njord.nl.

Over

Grenzen verleggen, topsporter worden en boven jezelf uitstijgen. Kom roeien bij Asopos de Vliet en ervaar hoe het is om onderdeel te zijn van iets groters dan alleen jijzelf. Wij geloven in hard werken, doorzettingsvermogen en toewijding. Haal het beste uit jezelf en een ander en maak vrienden voor het leven.

 

Bij Asopos helpen wij jou naar de top van roeiend Nederland en maken we het mogelijk om internationaal te gaan roeien. Onder begeleiding van professionele coaches en in het beste materiaal kan jij nationale- en internationale medailles binnen gaan slepen.

 

Bij Asopos de Vliet kan je fanatiek roeien op ieder niveau. Van aan de start van de Olympische Spelen liggen tot aan af en toe de boot in stappen met je vrienden voor een borrel. Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Na de introductieperiode vorm je een ploeg met je eerstejaars vrienden en bepaal je samen hoe vaak je wil trainen. Met je ploeg start je wedstrijden door heel Nederland die bekend staan om hun grootse feesten.

 

Naast alle mogelijkheden om te roeien, kent Asopos de Vliet een actief verenigingsleven. Schuif maandag en donderdagavond aan voor het eten en een borrelavond met je ploeg- of dispuutsgenoten. Bovendien kun je naast het roeien ook op andere manieren actief zijn binnen de vereniging. Zo kun je deel uitmaken van één van 40 commissies en heeft Asopos zowel horizontale als verticale verbanden, namelijk ploegen en vloten!

 

Asopos de Vliet telt tegenwoordig ongeveer 800 leden.