Stichting Studentensport Leiden –

Website with ❤ by EZERO.nl

Levitas

Algemene Leidse Studenten Kano Vereniging Levitas

Over

Levitas is dé studenten kanovereniging van Leiden, gelegen aan het water in Leiderdorp op het Universitair Watersport Complex, een kwartiertje fietsen vanaf Leiden CS. Hiermee zijn we direct gelegen aan het Groene Hart, en zijn de Kagerplassen op een kwartiertje varen afstand.

We tellen ongeveer 120 leden die verschillende takken van de kanosport beoefenen. Zo worden er regelmatig tochtjes gevaren, wordt er actief getraind op het vlakke water en poloën we elke week voor de steiger. Daarnaast zijn we ook te vinden op het wilde water, op de zee, op vlakwater-, kanopolo- en op slalomwedstrijden.

Levitas heeft een eigen clubhuis en een grote loods, waarin onder andere kajaks en kano’s te vinden zijn voor alle disciplines. We hebben een uitgebreide vloot met meer dan 70 verenigingsboten. Ook zijn er veel accessoires, zoals peddels, spatzeilen, anoraks, zwemvesten, helmen, etc. Dat betekent dat als je lid wordt, je niet meteen eigen materiaal hoeft aan te schaffen. Ben je al een tijdje bezig en wil je je eigen materiaal hebben, dan kan je dit vaak wel op Levitas kwijt.